ISSE game
Edat recomanada
A partir de 16 anys
Número de participants
De 4 a 20 jugadors/es (dividides en equips)
Destinataris
- Instituts i escoles
- Esplais i Agrupaments Escoltes
- Associacions
- Cooperatives i empreses
- Ajuntaments
- Centres cívics
- Casals i ateneus
Temps de joc
Opcions de tallers dinamitzats per Nexes:
- Taller: Joc + Reflexió (1h30)
- Formació: Joc + Reflexió + Conceptualització (2h30)
- Formació extensa: Joc + Reflexió + Formació temàtica (4h)
El joc
Actuant com a entitats de l’Economia Social i Solidària, les jugadores hauran de prendre decisions que tindran conseqüències per al dia a dia organitzatiu i funcional de l’entitat. Pensat per a promoure el coneixement de l’ESS a gran escala, el joc és una simulació econòmica en la qual les jugadores voldran aconseguir un objectiu final a través de gestionar un capital, crear una empresa o administrar la pròpia economia domèstica.
ISSE game es presenta en 2 formats possibles:
- Joc en línia que pots jugar gratuïtament prement el botó de més a baix.
- Taller dinamitzat per Nexes, en el qual una persona experta en ESS i amb experiència facilitant el joc es desplaçarà al teu centre per a dinamitzar el joc i fer una reflexió posterior.
ISSE game forma part del projecte de cooperació “Initiatives for a Social and Solidarity Economy (ICE) – Community Works”.
Però, què és l’Economia Social i Solidària?
El concepte d’Economia Social i Solidària (ESS) engloba un conjunt d’entitats organitzades en forma de cooperatives, associacions o fundacions, en que el funcionament intern i les activitats que impulsen tenen com a denominador comú el principi de solidaritat i d’utilitat social.
Aquestes entitats adopten models de gestió democràtica i participativa. Els beneficis que s’obtenen estan estrictament regulats: el guany no pot ser individual sinó que és reinvertit en l’entitat.
Objectius/Aprenentatge
- Desenvolupar les competències per una gestió econòmica (ja sigui empresarial o domèstica) sostenible i en línia amb els principis de l’ESS (responsabilitat social i ambiental, treball digne i de qualitat, democràcia i transparència).
- Identificar els principis de l’Economia Social i Solidària i descobrir com fomentar-la a través d’accions concretes.