El mes de juny passat, tres persones de Nexes vam tenir l’oportunitat de participar en un curs de formació a Jordània, en el marc d’un projecte Erasmus+. L’objectiu del curs era aprofundir en la gestió de conflictes en contextos interculturals, una tasca complexa però necessària per a enfortir la nostra competència intercultural.
Durant una setmana plena de fortes emocions, ens submergim en la rica i diversa cultura jordania i palestina. Les visites a organitzacions, llocs i persones ens van oferir una visió profunda i autèntica del territori, la qual cosa sumat a la realització de tallers i treball grupal ens va permetre desenvolupar habilitats de comunicació efectiva, consciencia lingüística i sensibilitat cultural. Vam entendre les subtileses culturals específiques de Jordània i construïm relacions significatives tant amb les comunitats locals com amb els diferents participants de la formació.
A continuació, us deixem els nostres testimoniatges sobre l’experiència:
Bogi: “La setmana a Amman va ser una oportunitat inavaluable per a aprendre sobre les diverses cultures de Jordània. Vam conèixer a habitants locals i a persones de diferents països durant les sessions. Compartim diferents perspectives i vam tenir l’oportunitat d’escoltar de primera mà a persones que experimenten conflictes interculturals. Vaig quedar profundament impressionada per l’extraordinari i significatiu treball de les ONG locals que visitem i també molt commoguda per la seva hospitalitat.”
Nora: “Ha estat un plaer haver tingut l’oportunitat de presenciar i participar activament amb gent tan dedicada al seu treball, fent un canvi notori en un país tan divers. Aquesta experiència m’ha permès viure situacions i aprendre diferents maneres de treballar que podré aplicar a Barcelona. A més, les persones responsables i les que he conegut durant el viatge, tant locals com internacionals, m’han inspirat de manera personal i professional.”
Marta: “Va ser una experiència transformadora. Cada trobada amb organitzacions, activistes i comunitats locals va ser una lliçó de resiliència i creativitat en la gestió de conflictes interculturals. Particularment, parlar amb l’artista Suhad Khatib i conèixer la seva resistència palestina a través de l’art va ser realment impactant.”