Hola a totes!
Em dic Ares, i a finals de març vaig començar les meves pràctiques a Nexes Interculturals.
Soc estudiant de quart de Filosofia, Política i Economia, i aquest curs he començat un Mínor en Estudis Internacionals Interculturals, perquè volia especialitzar-me en l’àmbit de la interculturalitat i les seves interseccions amb el gènere, la classe i la diversitat funcional, entre d’altres. Ara que estic acabant grau, m’he adonat que ha arribat el moment de decidir cap a on vull encaminar-me en el meu futur, tant professional com acadèmic i personal. Tanmateix, he vist també que aviat em trobaré en una espècie de buit, en un escenari de futur que des del punt on ara em trobo sembla molt incert.
Per això, en un intent de no deixar-me superar per la por i evitar prendre una decisió precipitada, vaig decidir buscar unes pràctiques que m’interessessin, orientessin i il·lusionessin, ja que aquesta era una bona manera d’inspirar-me respecte de quin camí volia seguir un cop finalitzats els estudis del grau. En el procés de decidir on volia fer les pràctiques, vaig estar pensant en què era allò del món que realment no podia deixar sense canviar.
Vaig decidir escollir partint d’aquesta reflexió perquè, a mesura que m’he anat fent gran, he descobert que per molt que intentem actuar de manera tranquil·la o premeditada, en la major part de les ocasions, la ràbia orienta l’acció. Això ens passa perquè la ràbia és l’emoció que millor ens protegeix de la injustícia, l’emoció en la qual queda encapsulat el que és veritablement important per a nosaltres, aquelles injustícies a les quals no podem evitar respondre.
Per aquest motiu, en les meves pràctiques a Nexes espero donar resposta a aquesta ràbia, involucrant-me en projectes que em permetin combatre injustícies flagrants com el racisme, la xenofòbia, o el masclisme, entre molts altres ismes que totes coneixem i patim d’una manera o altra. Crec que a través de qüestionar-nos, reflexionar i prendre responsabilitats –tant individuals com col·lectives– tenim la capacitat de teixir la participació activa necessària per emprendre projectes amb un impacte local, que alhora mantinguin la consciència que formem part de tendències amb abast global