nimes-main

Voluntariat a l’estranger – projecte a França!

«Europe, welcome in my schools!»

Cos Europeu de Solidaritat a França
01/09/2019 – 31/07/2020

La casa d’Europa a Nimes – “Centre d’informació directe d’Europa Occitanie” voldria acollir 6 voluntaris per a un projecte de 11 mesos a Nîmes, una ciutat sud-est de França.
Hi haurà 2 voluntaris allotjats per a cada projecte. Els voluntaris participaran en les activitats d’una escola secundària o de formació professional al centre de Nimes o en un poble proper.

L’objectiu del projecte és facilitar l’intercanvi intercultural entre voluntaris i estudiants. Actor del servei educatiu, les seves activitats seran per crear i animar tallers per a joves. A més, el voluntari participarà en l’animació diària de l’escola secundària o VET, utilitzant mètodes d’aprenentatge no formal.
La majoria de les activitats del voluntari estaran relacionades amb les llengües europees, l’aprenentatge no formal i la informació sobre Europa.

Principals tasques del voluntari:
-Ajuda a l’aprenentatge de llengües europees (ajuda els professors de llengües en espanyol, anglès o italià)
-Tutorització d’estudiants
-Ajuda a la recerca de pràctiques a l’estranger
-Promoció i animació del quiosc europeu (documentació sobre la UE)
-Informació sobre els programes europeus de mobilitat
-Link amb les activitats de The House of Europe relacionades amb la joventut (organització d’esdeveniments interculturals)
-Treballs d’oficina de relacions internacionals (correus electrònics, investigacions, traduccions …)

Dels voluntaris, la Casa d’Europa espera la seva desitjar donar als alumnes els seus coneixements i entusiasme pel diàleg intercultural i l’aprenentatge intercultural. La informació i la sensibilització europees són més creïbles si són fetes per joves d’altres països europeus que creuen en la Unió Europea i qui teniu una forta motivació per participar en els programes proposats, així com a aprendre llengües estrangeres.

Els candidats han de tenir coneixements bàsics en francès + coneixements en anglès i / o espanyol.

Si vols més informació, contacta a evs@nexescat.org!