VOCATIONAL EDUCATION TRAINING (VET)

Què és el programa VET?

La mobilitat VET té com a objectiu ajudar els i les joves a ampliar les seves perspectives, millorar les habilitats socials, professionals i transversals, desenvolupar la capacitat d’innovació i la iniciativa i un sentiment de ciutadania europea.

Les pràctiques a l’estranger tenen un un valor afegit per als estudiants per al desenvolupament d’habilitats laborals específiques i un millor coneixement de la llengua estrangera, la cultura i l’entorn laboral, la qual cosa augmenta les possibilitats de trobar ocupación futurament.

VET Vocational Education Training

Quant de temps dura el VET?

De 3 a 4 setmanes

Quin és el perfil dels candidats/es?

Estudiants d’escoles de formació professional i / o universitat

Com gestionem el projecte VET?

Els programes europeus ofereixen als i les joves l’oportunitat de conèixer altres persones i altres cultures, créixer professionalment, establir contactes i vincles interessants a nivell local i internacional i ser més conscients de la pròpia identitat. Amb l’objectiu del de desenvolupar-se professionalpersonalment, treballem també per a ajudar les participants a sentir-se més ciutadanes europees.

En aquest sentit, volen emfatitzar la importància de l’aprenentatge intercultural. Per això, encara que l’objectiu central dels projectes VET és la col·locació laboral, Nexes ofereix altres aspectes com:

Lloc de feina local
Tutoria i avaluació
Allotjament amb famílies locals o en hostals
Programa sociocultural
Curs d’idiomes
Transport local
Trasllat des de / cap a l’aeroport

Alguns dels sectors de feina:
– Cultural / Social
– Migració / Joventut
– Arquitectura
– Comerç
– ONG
– Turisme
– Agricultura

Testimoniatges