Un mafé social

mafé-35

El dissabte 29 de maig, el grup local de Barcelona del projecte Seeds es va trobar per a un taller de cuina d’un plat típic del Senegal; el Mafé!

L’equip tenia tots els ingredients necessaris per passar un bon moment; bon humor, sol i un grup motivat i curiós per aprendre la recepta de Mafé!

La recepta és senzilla;

* Començar amb un joc de mímica (Tabú) per pensar col·lectivament què és l’Economia Social i Solidària i què representa el projecte SSEds.

* Extreure el suc; cooperació, economia sense diners, sostenibilitat, alternativa, ajuda, solidaritat, comunitat …

* Després, disseccionar la recepta, entendre d’on ve aquest plat típic: el Mafé (o maafe) és un estofat o salsa tradicional (segons la consistència) que es consumeix al Senegal, Àfrica occidental. Es tracta d’un senzill estofat a base de cacauet i tomàquet elaborat amb vedella o xai, que se serveix amb arròs. L’orígen del Mafé el trobem als pobles Mandingo i Bambara de  Mali però ràpidament es va fer popular al Senegal i Gàmbia. A causa del creixement de la indústria del cacauet durant la colonització al segle XIX, van començar a aparèixer variacions del plat a l’Àfrica occidental i central.

* Cuinar a foc lent i quan estigui llest …

Gaudir!

A la carta, teníem: Suliman, el nostre xef profesional; Mamadou, l’expert en Mafé; Carmine, nouvingut a l’equip; Chiara, que ens va portar verdures recuperades a través d’un grup de dones del Poble-sec que van llançar una iniciativa per lluitar contra el malbaratament d’aliments; Dalila, apunt per immortalitzar aquests moments amb el seu talent de fotògrafa; Sarah, que havia preparat un joc (perquè qualsevol pretext és bo per jugar) i, Davide, que ens va oferir el local de Nexes per cuinar!