Testimoni TLN de Carla Güell

Banner TLN Mobilicat_09

El projecte TLN Mobilicat de Nexes finalitza!
Després de l’enviament per a fer pràctiques professionals a Itàlia, Irlanda i Alemanya, els 22 joves del projecte TLN MOBILICAT ja han tornat a Catalunya. Han estat mesos de moltes vivències i noves experiències, reptes i aprenentatges importants tant en l’àmbit personal com professional, inclús alguns han rebut ofertes de treball al destí.
Agrair a totes les persones que ho han fet possible, als nostres socis d’acolliment, a les empreses, al SOC, a l’equip de Nexes i a totes les persones participants!
Aquí podeu llegir el primer testimoni, de la Carla Güell, qui va estar a Irlanda.

La meva experiència amb la beca TLN Mobilicat ha estat molt positiva, tant a nivell personal com professional. Crec que és una oportunitat increïble per aprendre/perfeccionar un idioma, viure de forma independent, conèixer a gent, obrir la ment a una altra realitat i adquirir una experiència laboral que t’enriqueixi i et faciliti la inserció laboral posterior. Des del primer moment, em vaig sentir molt còmode i agraïda amb les noies de Nexes Interculturals i durant tota la experiència he estat molt tranquil·la de saber que estava en bones mans perquè tenien força experiència prèvia i ganes d’ajudar-nos en tot el que poguessin. Durant l’estada he conviscut amb una senyora (propietària de la casa) i un parell de noies (una darrera l’altra) que també venien a fer una estada de pràctiques allà i la veritat es que molt bé; estava cèntrica i còmode per les instal·lacions i l’amabilitat de totes. Les pràctiques les he realitzat en el “Cork City Learning Support Services” que es una escola per a nois d’entre 14 i 21 anys que no poden seguir l’educació formal (ja sigui per problemes d’idioma, familiars, psicològics o altres) i la veritat es que anava sense expectatives i ha sigut una sorpresa increïble; uns professionals excepcionals amb molt que ensenyar i uns estudiants amb molt dels que aprendre també. És cert per això que, les dates de l’estada van coincidir amb el final de l’escola i no és un període representatiu a lo millor però hi vaig poder ser un parell de setmanes i després hi va haver una espècie de curs d’estiu amb activitats i les últimes setmanes com no hi havia alumnes les tasques van ser diferents, però molt amè i enriquidor tot igualment. Respecte al lloc, em va agradar molt Cork i els diferents llocs propers que vam visitar, els paisatges d’allà són espectaculars, el clima el vam enganxar força bo tenint en compte que és Irlanda i la gent que vaig conèixer era bastant internacional així que molt interesant. M’ha servit per augmentar el meu interès en formar-me en l’àmbit social i poder tornar en un futur a fer una estada més llarga (amb feina, es clar) ja que m’ha agradat moltíssim i encara em queda força per descobrir. A nivell professional ha estat molt enriquidor però m’atreviria a dir que ho ha estat encara més a nivell personal ja que mai havia tingut cap experiència a l’estranger ni sola, aleshores des del fet d’anar amb uns altres 5 companys des d’aquí al fet de tenir que gestionar-t’ho tot allà, ha estat molt molt bé. Moltes gràcies de debò perquè aquesta beca (i la seva conseqüent gestió) ha estat un regal espectacular que m’ha canviat la vida en varis sentits.