Presentació Lara Hoffmann

Lara Banner_

Per fi he arribat a Barcelona, i m’ha encantat des del primer moment! Va ser un llarg viatge de 20 hores en autobús, venint de Frankfurt-Alemanya amb algunes sorpreses desagradables en el camí. De totes maneres ho he aconseguit, he navegat per la ciutat durant el cap de setmana i m’he submergit en Nexes des del primer dia. Només ha passat una setmana, però ja tinc moltes impressions sobre la feina i els projectes. Estic segura que hi ha molt més a explorar, aprendre i experimentar.

Bé, faré unes pràctiques de sis mesos aquí a Nexes aprendre i treballar en el camp de la cultura de la pau i la mobilitat internacional. Aquests camps m’interessen molt, a causa del meu programa d’estudis en ciències socials i a una llarga història de mudances en els meus 25 anys d’experiència. Aquí va: Vaig néixer a Munic, però em vaig traslladar molt aviat al Brasil amb la familía, primer a la històrica ciutat de Salvador de Badia. Allí vaig passar la meva infància fins als sis anys. Vaig ser criada de manera bilingüe, per la qual cosa parlava un bon portuguès i alguna cosa d’alemany. Per a aprendre bé l’alemany, la meva família es va traslladar a Rio de Janeiro, on el meu germà i jo vam poder anar a escola alemanya. Ens vam quedar a Rio quatre anys fins que decidim traslladar-nos a Alemanya, a Göttingen, on vaig estudiar durant sis anys. El meu germà gran va acabar el seu període escolar a Alemanya mentre jo em vaig traslladar de nou, amb els meus pares, a Lisboa, Portugal, on vaig acabar els dos anys que em quedaven de col·legi. Personalment, sempre vaig saber que volia anar a l’estranger i fer un servei voluntari. Així que, quan vaig acabar l’escola, me’n vaig anar a Nicaragua per 12 mesos i vaig treballar en una ONG en el camp de l’educació ambiental. Aquest temps va ser molt enriquidor per a mi, així que vaig decidir estudiar i, per tant, em vaig mudar de nou a Alemanya, només que aquesta vegada hi anava sola, sense els meus pares, i vaig començar els meus estudis en Ciències Socials amb èmfasis en les Relacions Interculturals, a Fulda. S’ajustava al meu estil de vida,  no? Durant els meus estudis vaig tenir l’oportunitat de fer un semestre a l’estranger. Ho vaig veure i ho vaig aprofitar. Vaig anar a Madaba, Jordània i em vaig trobar amb una cultura completament nova per a mi. Totes aquestes experiències internacionals em van formar i han contribuit a la persona que sóc avui.

Però, qui soc realment? Aquestes experiències realment només conten les etapes de la meva vida… Així que aquí va una vegada més, però aquesta vegada una mica diferente. Permeteu que m’obri una mica. Sóc una persona senczilla. Amics, amigues i familiars solen descriure’m com una persona molt activa, alegre i de bon cor. Però com tot en la vida hi ha una altra cara. Així que suposo que hi ha vegades en les quals puc semblar massa emocional, prendre els modals massa a la lleugera o perdre’m en temes específics. Aquests no són necessàriament aspectes negatius, però cal tenir-los en compte. A part d’això, m’encanta ballar, experimentar l’adrenalina de totes les formes possibles, sortir a la naturalesa o relaxar-me amb les meves amistats a casa. Com hauràs endevinat, m’agrada viatjar i conèixer gent de tot el món i de totes les procedències. Així que reunim-nos tots, intercanviem balls, coneixements i tradicions i posem en pràctica la interculturalitat per la qual estic treballant en Nexes Interculturals.

Espero trobar-te aviat en els nostres esdeveniments.