Posem-nos les ulleres

Descripció del joc educatiu

Posar-nos a la pell de persones diferents ens permet reflexionar sobre els privilegis i/o discriminacions que tenen en situacions diverses. Ens haurem de posar les ulleres per descobrir què viuen i com ho viuen.

Les categories i característiques escollides per cadascun dels personatges permeten jugar amb un ampli ventall de rangs socials i s’han creat tenint en compte situacions específiques per descobrir quins col·lectius es veuen més afectats en cada context. En cap cas pretenem generar més estereotips, sinó el contrari: prendre consciència de la seva existència per tal de fer-hi front!

Edat recomanada

A partir de 14 anys

Número de participants

De 3 a 6 jugadors/es

Destinataris

> Instituts i escoles
> Esplais i Agrupaments Escoltes
> Associacions
> Cooperatives i empreses
> Ajuntaments
> Centres cívics
> Casals i ateneus

Una persona experta en la temàtica i amb experiència facilitant el joc es desplaçarà al vostre centre. En tots els casos requerim la presència d’un/a tallerista degudament formada per assegurar la veracitat dels continguts i la qualitat de l’experiència educativa.

Temps de joc

3 opcions:
> Taller : Joc + Reflexió (1h30)
> Formació : Joc + Reflexió + Conceptualització (2h30)
> Formació extensa: Joc + Reflexió + Formació temàtica (4h)


Objectius/Aprenentatge:

> Reflexionar sobre els privilegis i discriminacions que viuen diferents perfils de persones en situacions quotidianes i promoure canvis de comportaments al respecte entre les jugadores.

ORGANITZAR UNA INTERVENCIÓ EDUCATIVA