Podcast Game Design Unfolded – Entrevista amb Adrià Sonet

banner_çppodcast-41

En aquesta entrevista, Adrià Sonet, entrenador de l’associació Nexes Interculturals, parla del procés de gravació de podcasts del projecte Game On i de la importància dels jocs educatius per als més joves.

Com han sorgit els podcasts de Game On?
El podcast “Game Design Unfolded” és part de el projecte europeu “Game On: inclusion through Educational Game Design” que promou l’ús de el disseny de jocs en grup com a procés d’aprenentatge que fomenta la inclusió.

Què podem escoltar en ells?
És un podcast que conté 10 episodis de 15 o 20 minuts cada un. Són 10 entrevistes a 10 persones inspiradores que han format part de processos grupals de disseny de jocs amb fins educatius.

Personalment, com veus la importància dels jocs educatius en l’actualitat?
És essencial utilitzar metodologies que ens permetin connectar i arribar més als i les joves, per a generar aprenentatges més significatius. Crec que hi ha un llarg camí per recórrer en aquest sentit, i amb aquest projecte pretenem fer un pas més en l’ús de jocs educatius i el disseny d’aquests en escoles, instituts, centres cívics, casals juvenils i centres d’educació en el lleure.

Quin penses que és i que podria ser el seu impacte en els més joves?
Connectar més amb ellxs a través de generar espais d’aprenentatge que siguin atractius i motivadors. Això, a més de guanyar en el que anomenem soft skills, que inclouen habilitats socials, comunicatives, de creativitat, empatia, treball en grup … Em sembla important posar el focus en aquestes competències més transversals, crec que els poden ajudar molt en la seva creixement personal i també professional en un futur.

Indica un podcast que els joves han d’escoltar ja i el perquè.
Personalment em costa escollir un de sol, així que vaig a compartir dues joies que he escoltat i trobo que són veritables obres d’art:

Mòbil, cartera, claus“, de Març Llinars. L’autor és una persona trans i en 12 episodis explica diversos aspectes del seu procés de transformació. Es pot escoltar aquí: https://open.spotify.com/show/4YNdQyLziO6COknytKUdEJ

De esto no se habla“, d’Isabel Cadenas Cañón (encara que hi ha tot un equip darrere). Va d’històries personals i / o col·lectives que han estat silenciades per motius diversos, i dóna veu als i les protagonistes perquè puguin ser comptades. Es pot escoltar aquí: https://open.spotify.com/show/2GXXx3CNGH7pOxIeH8ak7U i llegir més info a la seva web https://deesonosehabla.com/en/

Quin va ser el paper de Nexes en el desenvolupament dels podcasts?
Nexes és l’entitat que lidera el projecte i hem coordinat l’enregistrament i edició dels podcasts juntament amb IdeaLúdica, una empresa de disseny de jocs amb seu a Barcelona. Hi ha altres 4 entitats que formen part d’aquest projecte, que són d’Itàlia, Lituània i Sèrbia. A més, també està involucrada la Universitat de Barcelona, ​​concretament l’àrea de Treball Social i Educació Social.

En el futur, hi haurà noves playlists de podcats de el projecte Game On? O quin és el pròxim pas?
En aquest projecte hem creat aquest podcast amb 10 episodis. Ara ens estem centrant en crear mòduls formatius per aprendre a facilitar processos grupals de creació de jocs. Són enfocats per a persones que treballen amb joves (professorat, monitorxs de temps lliure, trabajadorss juvenils, formadorxs …). Tot i així, no descartem crear altres podcasts en un futur si veiem que és un mitjà de comunicació que té bona acollida!

Partners: Nexes Interculturals Assonur Universitat de Barcelona BalkanIDEA Novi Sad Idealúdica. Conocimiento en juego.

Erasmus+ Cities of Learning #GameDesign #Podcast #Erasmusplus