Alicante 16.11.2018

Una setmana de somriures i preguntes a Alacant

El nostre voluntari de l’EVS, Helen, va passar una setmana a Alacant amb un formació a l’arribada. Comparteix la seva experiència:

“A partir de novembre estic acabant el meu segon mes d’EVS a Nexes, Barcelona. Finalment, era hora d’assistir a la formació d’arribada.

Aquest tipus de formacions són per a tots els voluntaris de l’EVS que estan al començament del seu servei. És una oportunitat de tenir una setmana de reflexió, avaluació, aprenentatge de la llengua, història i cultura espanyola, preguntes pràctiques i, per descomptat, conèixer altres voluntaris.

Jo i Ugo vam tenir la sort d’assistir a la formació a Alacant i vam poder descobrir un nou lloc d’Espanya. La nostra formació va reunir persones de tot el país, des de Múrcia i Almeria fins a Madrid i València.

La setmana va ser intensa i plena d’educació no formal. Descobrim el món del voluntariat i l’aprenentatge, parlem de pràctiques més tècniques, encara que importants d’Erasmus + i vam fer lliçons de llengües gairebé tots els dies. També vam tenir una mica de temps per gaudir de la ciutat d’Alacant.

Per posar en pràctica el nostre nou coneixement, un matí vam anar a una escola local per introduir Erasmus + com una oportunitat per als estudiants. Per mi, la part més important de la formació era fora del programa oficial: compartir històries i connectar-se amb altres voluntaris, que passen per trajectes molt similars al meu però únics.

¡Moltes gràcies a tots els organitzadors i als participants encantadors que van fer aquesta setmana fantàstica!”

Autor de foto: Eduardo Maciá Agulló