Migrarratives: els i les joves coneixen les vivències de les persones migrades i descobreixen el teixit associatiu del barri

7

Aquest segon trimestre està sent molt interessant per als 2 grups d’alumnes de l’IES Monserrat i  l’IES Consell de Cent. 

Després d’un procés de recerca i preparació de les entrevistes, els estudiants han fet trobades amb les persones migrades i diferents organitzacions que treballen per la seva inclusió social.

El que destaquen les membres del grup local Entre[terres] -que realitzen les sessions durant tot l’any amb els i les joves- és que per als alumnes, a banda d’agrair la conversa més horitzontal i propera amb les persones convidades, ha estat interessant conèixer diferents tipus d’entitats i diverses maneres de participar en la transformació social: activisme, voluntariat i rol tècnic.

D’altra banda, el que més impacta els joves és escoltar les històries de joves com ells que han patit la vulneració dels seus drets cosa què els permet empatitzar amb ells, veient que molts acaben en centres de menors o, quan fan 18 anys, al carrer. I tot això només perquè han hagut de migrar amb la intenció de millorar les seves condicions de vida.

L’empoderament que aquestes entrevistes ha creat ens confirma que el projecte ApS continúa sobre rodes i que el següent pas és situar tot el que s’ha après en el mapa del barri per, més endavant, construir la Ruta Migrarrativa.

També volem agrair la participació a Aimar i Fundació Putxet, Sarrià Sant Gervasi Refugi, Joves Referents, Tanquem els CIE, Bona Voluntat en Acció i Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya. Continuem!