Migrantour Barcelona: interculturalitat en moviment

migrantour-100

Ja fa 3 dimecres que hem començat les sessions formatives amb els nostres futurs acompanyants interculturals i… ho passem genial! Som d’Algèria, Mali, Siria, Senegal, Camerun, Argentina, Estats Units, Sierra Leone, Mèxic i més. Com ja hauràs entès, estem formant un grup molt intercultural per oferir rutes encara més diversificades! Entre històries personals, històries migratòries i història del Raval descobrim el món de cadascú i construïm el nostre món Migrantour, poc a poc, junts. Fins a finals de desembre, estarem treballant de valent per poder començar l’any 2023 amb unes noves rutes i històries per compartir amb vosaltres.

Al mes de novembre hem participat a la 20a edició de Ravals de la Fundació Tot Raval en dos esdeveniments. D’una banda, divendres 4 de novembre en una taula rodona: Mirades inspiradores de turisme de proximitat, on vam tenir l’oportunitat de compartir debat amb projectes que impulsen una altra manera de veure el turisme, com la cooperativa Aethnic  o amb la visió crítica de l’acadèmic Ernest Cañada.
D’altra banda vam poder compartir amb 20 persones la vibrant història de Karina, la nostra acompanyant intercultural, durant la ruta del Raval. Un diumenge carregat d’emocions, on vam tenir el luxe de tenir una cobertura audiovisual increïble, amb Beteve i la cooperativa audiovisual CREARSA.

Paral·lelament Migrantour Barcelona ha participat a la 3a edició d’Argumenta: un cicle de debats de reflexió a diversos centres cívics de la ciutat. En aquesta ocasió van ser presents l’escriptora amazic Asmaa Aouattah, la presentadora de Beteve Marta Ballesta i Alberto Tarragó representant Migrantour. El tema va ser “Una mirada intercultural sobre el temps”