L’equip de Nexes creix! Presentació Albert Buch

Tavola disegno 5 copia-100

Hola! El passat mes de desembre em vaig unir a l’equip de Nexes. Des de fa unes setmanes estic donant suport al projecte Game On, finançat per Erasmus+, sobre l’ús del disseny de jocs com a eina educativa i per la inclusió.

Vaig estudiar Filosofia, política i economia (UPF-UC3M-UAM) i el Màster en Formació del Professorat (URV), però mai he exercit com a docent de secundària perquè tinc dubtes sobre el sistema educatiu formal actual. El que més he fet ha estat treballar en diferents àmbits d’educació no formal. Amb 18 anys vaig començar a fer de monitor de colònies i des de fa cinc he estat treballant de coordinador i formador de monis i directors de lleure. Durant uns anys havia combinat la feina en el món del lleure amb altres feines, com treballar en una revista, de peó agrícola o en un think tank, però des de fa un parell d’anys ha estat la meva ocupació principal.

He combinat estudis i feina amb fer sempre diferents voluntariats. Després d’estudiar un any a Québec (Canadà), em vaig fer voluntari d’AFS Intercultura, l’associació que m’havia facilitat l’intercanvi intercultural a l’estranger. Durant gairebé deu anys vaig estar seleccionant i formant els adolescents que volien marxat a l’estranger, acompanyant aquells estrangers que vivien a Catalunya en famílies d’acollida, organitzant trobades i formacions sobre interculturalitat, gestió de conflictes i gestió emocional,… També vaig ser membre de la junta directiva nacional de l’entitat.

Altres organitzacions en les que he estat implicat treballen també per la interculturalitat i la inclusió, com la Creu Roja, associacions d’estudiants i entitats culturals. En els últims anys he posat energia i temps sobretot a una entitat local de caire ecologista, Naturalistes de Gelida, de la qual sóc vicepresident.

M’agrada aprendre, jugar, l’horticultura, cuinar, la fotografia, anar en bici, córrer, passejar per la muntanya, el sol d’hivern, observar i explorar. Pensar i imaginar alternatives a la manera com vivim com a societat, que no veig que ara per ara s’aguanti gaire. En el passat m’havia agradat molt viatjar, però ara hi sento moltes contradiccions, masses.  

Nascut a Gelida (Alt Penedès), estimo enormement l’entorn natural en el que he crescut. M’agradaria però viure a rural i ben rodejat de boscos i muntanyes, segurament al Pirineu. A part de Catalunya i el Canadà, per estudis i feina també he residit a Itàlia (on vaig fer el meu Erasmus) i França (on he fet diverses temporades al camp).


Estic molt content de passar a formar part de Nexes, una entitat tan referent amb la qual vaig tenir la sort de començar a col·laborar fa uns mesos. I a més fer-ho en un projecte tan xulo com Game On.