LANSES està de visita a Barcelona!

newsletter_nexes_febrero_final-05

Del 6 al 8 de març, Nexes acollirà una visita d’estudi del projecte LANSES ! Comptarem amb la participació de 8 participants d’Itàlia i 8 de Barcelona, tots representants d’entitats socials. LANSES és un projecte europeu Erasmus+ de dos anys de durada (2022-2024), que té per objectiu desenvolupar i millorar les competències professionals dels treballadors de l’àmbit social. Està format per les organitzacions italianes NINFEA i Associanimazione, i per Nexes Interculturals. El punt de partida del projecte ha estat la pandèmia. Tots ens hem adonat que la pandèmia ha implicat canvis en la manera de treballar en el sector social i volem investigar quines competències han desenvolupat els i les professionals durant aquest procés.

L’objectiu final de LANSES és crear una plataforma per a l’intercanvi de bones pràctiques i experiències en l’àmbit de la inclusió social per a reforçar les competències dels i les professionals i formadors de l’àmbit social. Volem que aquesta plataforma sigui capaç de respondre de manera eficaç als nous reptes plantejats per la pandèmia i a les necessitats cada vegada més complexes de les persones en situacions de vulnerabilitat. La visita d’estudi a Barcelona és un pas més, després de les entrevistes que vam fer amb 10 entitats socials de Barcelona, per a dur a terme aquest resultat. Aquesta primera visita d’estudi serveix per a conèixer-se entre entitats, crear una xarxa i aprofundir els canvis i competències identificats a través de les entrevistes. El següent pas serà una segona visita d’estudi a Itàlia del 18 al 21 d’abril !

Durant aquests tres dies, estarem coneixent més en profunditat a tres entitats; Arte paliativo, Espai La Tregua y Obertament. A través de dinàmiques, jocs i intercanvis, dialogarem sobre els canvis i les competències que han travessats aquestes entitats tres la pandèmia.