La sostenibilitat i viabilitat, pilars de Migrantour Barcelona

migrantour_october

Després d’unes vacances on hem pogut recarregar energies tant l’equip de Nexes com les persones participants, hem tornat a trobar-nos dues vegades durant l’últim mes. Al setembre hem aprofitat per fer dues sessions on hem abordat de forma conjunta l’estudi de viabilitat.  Durant l’estiu hem treballat de forma interna el document però volíem involucrar el futur equip de guies interculturals.

La primera sessió va abordar l’evolució de la immigració a Barcelona durant els últims segles fins a l’actualitat. Vam reflexionar amb xifres per contextualitzar-millor i ens vam divertir mentre treballàvem els estigmes mitjançant el teatre de l’oprimit.  A més vam comptar amb la convidada especial, Àfrica Rodríguez, treballadora social i tècnica en CEPAIM, que ens va explicar les diferents barreres legals, econòmiques i socials que han d’afrontar les persones migrants en situació irregular.

A la segona ens vam centrar en conèixer millor conceptes claus del Turisme social i solidari com són la sostenibilitat o el patrimoni tangible i l’intangible.  Els participants van poder crear bonics collages sobre els diferents patrimonis al Poble Sec i Raval.  Vam acabar la sessió amb l’eina de InstaMaps molt útil per començar a pensar la construcció de les futures rutes.

Fins a finals d’octubre la selecció de guies interculturals està oberta.  Anima’t a formar part de l’aventura de Migrantour.  Per a més informació: https://nexescat.org/es/migrantourbarcelona/

 Contacta con albertot.nexes@gmail.com

#nexesinterculturals #migrantourbarcelona #migrantour