La experiència de la Sarah a Nexes: Créixer, crear i confiar

banner sarah-45

Fa un mes érem a Torino, a la reunió transnacional de tancament del projecte SSEds. Veia per primera vegada en presencial les persones amb qui vaig estar treballant els 10 darrers mesos a SSEds. Durant aquests 3 dies de reunions, vam finalitzar el projecte que m’ha acompanyat durant tota la meva aventura Nexiana, des de Febrer fins ara, desembre 2021. El projecte europeu SSEds ( Estratègies per desenvolupar l’emprenedoria juvenil i l’impacte social a l’ESS ) encarna moltes facetes de la meva experiència amb Nexes.

La meva aventura a Nexes ha tancat el meu cicle acadèmic sent la meva pràctica per acabar el meu màster (Gestió de projectes europeus i internacionals a la Universitat de Nantes). Passar de la teoria universitària al món laboral m’ha portat moltes preguntes i dubtes pel que fa a la realitat dels “projectes europeus”. SSEds ha estat el terreny de joc perfecte per plantejar i reflexionar aquestes preguntes.

Feia dos anys que estudiava com s’han de pensar i redactar un projecte, com s’implementen les activitats plantejades, com avaluar i justificar. Vaig tenir diverses classes i conferències sobre l’ajuda a la cooperació i sobre la història contemporània de diverses zones culturals i geogràfiques… El propòsit de la formació i del nostre futur treball sent de manera general portar projectes que tenen un impacte social positiu a la comunitat local, nacional o internacional i implementar activitats que tenen per objectiu reduir les desigualtats i fomentar la Pau… Però mai no hem tocat la pregunta següent: Com sabem si el que fem té un impacte positiu?

SSEds posa justament el centre i qüestiona el nostre impacte social com a organització promovent la participació juvenil, l’educació a la pau i la ciutadania. Quina transformació social estem generant i volem tenir a través de les nostres activitats i de les nostres accions? Amb quina eina? Per què i per qui?

Gràcies a la confiança i el suport de l’equip de SSEds i Nexes, vaig tenir l’oportunitat d’aprofundir aquestes preguntes a través de la creació d’una eina per avaluar l’impacte social de les iniciatives a l’ESS. Més enllà del resultat final, mitjançant aquesta missió vaig descobrir la importància i la riquesa de treballar amb persones que porten valors i objectius similars, que decideixen posar-se en acció seguint la mateixa visió i que es comprometen a unir forces per anar en la mateixa direcció i dur a terme un projecte, que era al principi un somni comú.

Nexes ha tancat una etapa per a mi, però també em vaig permetre començar una nova. M’ha obert la finestra del món professional i agraeixo molt haver pogut passar per aquestes dues etapes en un lloc on es pot qüestionar de nou les coses, on res no és una certesa sinó més aviat alguna cosa en moviment constant, llest per donar-hi voltes si cal .

Em sento agraïda i lleugera ara anar-me’n per a altres aventures havent pogut construir la meva experiència amb aquestes tres paraules claus com a base:

Créixer, crear, confiar