Formació QWERTY: l’impacte del món en línia en la vida quotidiana fora de línia

QWERTY POST

Com impacta la realitat en línia a la nostra vida diària offline? I la salut mental dels joves? Què podem fer sobre això? Quin tipus d’activitats podem proposar per reflexionar-hi?
 
Entre el 22 i el 29 de setembre vaig participar al curs de formació “QWERTY: Eines digitals per potenciar el treball juvenil”, a Passignano sul Trasimeno, Itàlia. El nostre amfitrió va ser La Buona Terra, una organització local que promou les finques ecològiques, l’educació ambiental i el turisme local. Des d’allà podem tindre una vista privilegiada del llac Trasimeno. Tot el que necessites per desconnectar (o intentar) del món de pantalles en què vivim.
 
Durant els primers dies els nostres professionals i energètics formadors (Sarah, Morgaine, Yosannan i Anka) van implementar sessions de treball en equip, espais segurs per intercanviar idees sobre les qüestions que vaig esmentar anteriorment, i brindar-nos metodologies i eines per preparar els nostres propis tallers com a facilitadors.
 
Els darrers dies de la capacitació van estar enfocats a preparar i provar aquests tallers sobre 4 temes que van ser esmentats durant les sessions pels participants: drets al món digital, salut mental, mitjans i activisme.
 
Conclusions?
Un cop més vaig tenir l’oportunitat de gaudir duna experiència única deducació no formal. El coneixement que puc portar amb mi després d’aquest tipus d’experiències mai no deixa de sorprendre’m. Així com les persones que trobo i porto al meu cor. Va ser un plaer compartir aquests dies amb tots els participants i els formadors.
 
M’agradaria agrair a la meva organització d’enviament, Nexes Interculturals, així com a l’organització Lunaria, i als altres involucrats en aquest projecte per aquesta oportunitat.