Busquem participants per a  un curs de formació internacional de “Game On” a Lituània

L’aplicació està oberta fins el 8 d’abril

GAME ON

El disseny de jocs és una eina poderosa per a potenciar la gent a desbloquejar el seu potencial creatiu i innovador a través d’un procés aparentment jugable. Independentment de les seves experiències, competències o nivell de confiança anteriors, tothom pot participar en els processos creatius.

Els socis de les quatre “Cities of Learning” –Barcelona, Cagliari Metropolitan, Novi Sad i Vilnius– han unit les forces per a promoure  les pràctiques inclusives de disseny de jocs que beneficiïn als joves, educadors i treballadors joves de les nostres comunitats. Tots els socis tenen experiència amb els joves en el desenvolupament de jocs educatius i han observat un impacte significatiu en l’aprenentatge en el seu desenvolupament personal, social, professional i cívic.

Partenariat: Nexes (ES) – soci principal, Idealúdica (ES), Universitat de Barcelona (ES), BalkanIdea Novi Sad (SR), Nectarus (LT), Associazione Interculturale NUR (IT).

Game On desenvolupa eines educatives per a joves treballadors, educadors, professors per promoure la inclusió social i el pensament crític a través del disseny de jocs aprenentatge i activitats educatives en les nostres comunitats locals.

Activitats. Els socis traçaran bones pràctiques de disseny inclusiu de jocs, organitzaran tallers de formació internacional i local, crearan recursos educatius i els faran accessibles a les ciutats locals de les plataformes d’aprenentatge. La recerca qualitativa sobre els resultats de l’aprenentatge acompanyarà totes les activitats del projecte.

Resultats (WP)

 • Mapeig dels models de Disseny de Jocs:

    • Com a punt de partida d’aquest projecte, aquest primer paquet de treball permetrà als socis del projecte recopilar més informació sobre els models de disseny de jocs utilitzats a cada nivell local (per part dels socis, per models de rol i per les xarxes locals d’altres socis i dissenyadors de jocs experimentats). Cada país se centrarà en conèixer en profunditat 5 diferents dissenys de jocs experiències d’èxit (més de 20 en total).
 •  
 • Mòduls d’entrenament de Disseny de Jocs Educatius:

    • Aquest WP començarà i es basarà directament en els resultats del WP1, amb l’objectiu principal d’operar diferents conceptes de disseny de jocs educatius i passos cap a mòduls de formació per a diferents grups d’objectius (treballadors, entrenadors, maquinistes, professors).
 •  
 • Formacions de Game On:

    • Aquest Paquet de Treball (WP) permetrà als socis del projecte implementar activitats de formació a nivell internacional i local per a les competències d’actualització en les associacions sobre els models de disseny de jocs, però també divulgar el Manual dins dels socis europeus promovent un seminari per compartir bones pràctiques sobre el disseny de jocs. Els multiplicadors implementaran activitats de formació a nivell local per a fomentar la participació de grups.
 •  
 • Llistes d’aprenentatge per conseguir bones pràctiques en el disseny de jocs educatius: 

    • El WP4 se centrarà en fer accessible i difondre els recursos en el disseny de jocs educatius. El contingut i els recursos produïts com a resultats de WP1-WP5 es recolliran i organitzaran en un format interactiu digital de llistes  d’aprenentatge. Les llistes de reproducció es pujaran a les plataformes localitzades de  Barcelona Cities of Learning, el metropolità de Cagliari, Novi Sad i Vílnius en llengües associades, així com en anglès a la plataforma global de Cities of Learning. Les ciutats de la plataforma d’aprenentatge permetran millorar les bones pràctiques i promoure-les a altres sectors, grups potencials, països i regions.
 •  
 • Mesurament de l’impacte del Disseny ed Jocs per promoure la inclusió:

    • En aquest paquet de treball, la Universitat de Barcelona realitzarà una investigació científica per quantificar l’impacte del disseny de jocs amb finalitats educatives relacionades amb la inclusió. La intenció és anar més enllà del mètode d’emplenar un qüestionari abans i després del procés: el repte consisteix a gamificar la recerca sense perdre la seva qualitat. Es farà creant un joc de taula que més endavant podria utilitzar-se com a eina d’avaluació d’impacte per a altres fins i projectes.
 •  
 • Gestió i evaluació:

    • El WP d’Administració i Avaluació està garantint la direcció i el seguiment en curs de tot el projecte, mantenint informada i actualitzada l’associació sobre la situació financera general i també sobre els resultats de cada WP realitzatò
Disseminació i impacte:
Utilitzem la plataforma d’aprenentatge per a joves i educadors per trobar oportunitats d’aprenentatge per a dominar el disseny de jocs i aconseguir que el seu aprenentatge sigui validat i reconegut amb l’ús de les Insígnies Obertes. Aquesta associació estratègica forma part d’una col·laboració a llarg termini entre diverses ciutats i regions d’aprenentatge. Més de 30 ciutats i regions poden beneficiar-se dels resultats de GameOn.

Podcast  “Unfolding Game Design”

 

Galeria de fotos: