EL FÒRUM SOCIAL MUNDIAL D’ECONOMIES TRANSFORMADORES

FSMET

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores, que tindrà lloc en Barcelona entre el 25 y el 28 de juny, és el procés de confluència dels diferents moviments de l’economia alternativa, els que anomenem economies transformadores a un nivell local i internacional.

El principal objectiu d’aquest procés és acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes.

Si vols participar en el Fòrum, ja sigui individualment, o com a organització, pots registrar-te en: https://join.transformadora.org


La contribució general al Fòrum és de 40 € i podràs participar en totes les activitats que tinguin lloc durant els 4 dies de celebració. També existeix la possibilitat de contribuir amb una aportació menor segons la teva situació particular i segons el país d’on procedeixis.


En aquest sentit, convidem a totes les participants al FSMET a fer un exercici de reflexió, de confiança, de responsabilitat i de consciència dels privilegis. Volem celebrar i agrair els fruits que cadascuna de nosaltres genera i gaudeix. I també volem ser conscients de la gran diversitat de situacions i realitats que existeixen entorn de la qüestió econòmica i altres interseccions com el gènere, la raça, la identitat sexual, l’edat etc. La consciència dels nostres privilegis és un treball apassionant i molt necessari, i l’economia conscient de suport i cura mútua, les arrels que fan que tots aquests arbres i alternatives al sistema puguin créixer junts.

Durant quatre dies, activitats i iniciatives –proposades per les pròpies participants– donaran vida a un espai de trobada, debat públic i confluències, per a enfortir el potencial transformador de les economies alternatives, a través de: 
a)l’intercanvi d’experiències i visionis
b) el diàleg i l’articulació de posicionaments intra i inter-moviments
c) la construcció d’una Agenda Global de les Economies Transformadores

Però el FSMET és molt més que la trobada a Barcelona. Les Economies Transformadores són una manera d’entendre el món, i impliquen assumir una desconstrucció constant en el nostre dia a dia. A més d’això, pensem que juntes som més poderoses, i per això existeix un Fòrum Virtual que ja et permet crear confluències amb altres persones/col·lectius/xarxes etc que estan treballant en aquestes alternatives al sistema. Accedeix al Fòrum Virtual en: forum.transformadora.org

Per això, i per a continuar construint juntes l’altre món que ja existeix, esperem poder comptar amb tu en tot aquest procés.


Coneix molt més sobre aquesta iniciativa autogestionada i transformadora en: https://transformadora.org