Deu mesos a Barcelona! La meva experiència ESC -Panayiota Christou

panayiota-100

I així, com qui no vol la cosa, som al novembre i és oficialment el meu últim mes a Barcelona! Aquest és el meu intent de posar en paraules tots els meus pensaments i emocions mentre miro cap enrere i reflexiono sobre tot el que he viscut aquests últims 10 mesos tant personalment com professionalment, com Voluntària del Cos Europeu de Solidaritat a Nexes Interculturals.

He viscut aquesta experiència al màxim. He aprofitat l’oportunitat que se’m va donar i m’he assegurat de treure’n el màxim partit. Com a persona, he notat que el programa m’ha ajudat molt. Ara tinc més confiança, em sento més còmoda i soc més responsable a l’hora de viure sola, de gestionar els meus horaris i de prendre iniciatives, cosa què feia molt poques vegades abans de venir aquí. Barcelona m’ha permès veure el meu futur i la vida en general des d’una perspectiva diferent. Ara em sento convençuda que estic en el camí correcte i segura de les meves ambicions cap al futur.

Sens dubte, quan miro enrere, m’adono que he crescut, sobretot, professionalment. Nexes m’ha permès posar en pràctica tots els coneixements adquirits a la universitat i m’ha convertit en una millor professional. Ara puc dir que tinc experiència en xarxes socials i comunicació, que sé treballar amb WordPress i que sé crear un butlletí. M’enorgulleix dir que al costat de l’equip de Nexes he fet el branding de Migrantour Barcelona i que he redissenyat un joc de taula. Dues coses que no havia fet mai abans.

A més, puc dir que he sortit de la meva zona de confort més d’una vegada i que m’he sentit realment desafiada. Negociar qüestions relacionades amb la feina totalment en espanyol; aprendre a comunicar-me amb la resta de l’equip; escoltar realment; entendre; debatre i, trobar la forma d’expressar els meus pensaments i justificar la meva opinió. Organitzar i assumir la responsabilitat d’acompanyar voluntaris de curta durada a activitats interculturals arreu de la ciutat. Responsabilitzar-me dels errors i els malentesos, acceptar el reconeixement i gestionar les situacions difícils. Ser sempre positiu i buscar solucions a qualsevol obstacle.

La meva experiència a Barcelona ha estat una muntanya russa d’emocions. Però, reflexionant-hi, només puc sentir-me agraïda i orgullosa per tota la gent que he conegut i m’ha donat suport, els amics que he fet pel camí i l’enorme alegria de viure en una ciutat tan bonica durant gairebé un any. Ho faria un milió de vegades més i crec que és una oportunitat imprescindible que tothom hauria de viure.

I, a més, ara puc dir que he tingut la meva primera experiència professional a Barcelona!

Gràcies a Nexes Interculturals!