De Barcelona a Itàlia i d’Itàlia a Barcelona: el projecte d’Ágora

AGORA Banner Marzo

Al febrer, Nexes va tancar un cicle de 15 tallers que van treballar temes com “Gènere i educació”, “Gènere i violència” i “Gènere, minories sexuals i ètniques” al Besòs i al Poble-Sec per a joves d’entre 12 i 15 anys.

Durant els tallers es van utilitzar tècniques com el teatre d’imatge, el teatre fòrum i la cafeteria. Les activitats van ser planificades i organitzades per la Sandra, Paula, Nerea, Gemma i Dalila, les 5 participants del nostre grup local amb el suport de l’equip de Nexes.

Aquestes activitats formen part del projecte Agorà, que pretén desenvolupar eines i enfocaments pedagògics per combatre l’exclusió social dels joves, i concretament la discriminació de gènere, en espais públics situats en zones aïllades.

Aquests tallers s’han desenvolupat durant la formació “Metodologies per abordar la discriminació per motius de gènere” a Itàlia durant els mesos de setembre i octubre de 2021 amb membres d’altres organitzacions de Grècia (BREAK THE BORDERS), França (LE BRUIT DE LA CONVERSATION), Itàlia (Lunária) i Romania (UNIVERSITUR).

AGORÀ és un projecte d’Associació Estratègica en l’àmbit de la innovació realitzat amb el suport del Programa Erasmus +.