Curs de formació d’Agorà, “Metodologies per atendre les discriminacions basades en el gènere”

banner_agora-40

Del 25 de setembre al 7 d’octubre, Nexes Interculturals havia enviat cinc joves residents a Barcelona a participar al Curs de Formació d’Agorà, “Metodologies per atendre les discriminacions basades en el gènere”.

El Curs de formació es va dividir en dues grans parts. A la primera part, els membres del grup van tenir l’oportunitat d’explorar metodologies com el moviment corporal, el clownery, el teatre Labyrinth i discutir el tema de la discriminació de gènere en múltiples àrees. Alguns dels temes van ser: “Discriminació de gènere a l’educació”, “Problemes de gènere a la feina”, “Minories ètniques i sexuals”, “Discriminació de gènere i violència de gènere en espais públics”.

La segona part es va centrar en tècniques de facilitació i formació en acció. Aquí els participants es van dividir en cinc grups i cada grup va haver de desenvolupar una eina centrada en la discriminació de gènere que es pot utilitzar en el grup objectiu, joves (14-30 anys) de zones aïllades. L’objectiu principal és que en els propers passos del projecte aquestes eines es puguin provar i inserir a la següent sortida intel·lectual del projecte. L’equip espanyol ja ha començat a fer pluja d’idees sobre les possibles activitats que poden preparar per a Barcelona durant els mesos de novembre i desembre.

El Curs de Formació va tenir lloc a la Casa Laboratori “Il Cerquosino”, una zona preciosa i remota a Orvieto, Itàlia. Aquí els participants van tenir la possibilitat de desconnectar del món i centrar-se en la formació i conèixer-se millor, convivint i intercanviant coneixements amb membres d’altres organitzacions de Grècia (BREAK THE BORDERS), França (LE BRUIT DE LA CONVERSATION), Itàlia (Lunária) i Romania (UNIVERSITUR).

Es va poder construir una energia extraordinària d’escolta i suport entre el grup durant les hores de formació i en el temps lliure, que va fer que aquesta activitat d’educació no formal fos inoblidable. Volem agrair a Lunaria, l’amfitrió d’aquest entrenament, i a tots els entrenadors i participants per l’increïble treball realitzat durant aquestes dues setmanes.

AGORÀ és un projecte d’associació estratègica en l’àmbit de la innovació realitzat amb el suport del programa Erasmus + i orientat a desenvolupar eines i enfocaments pedagògics per combatre l’exclusió social dels joves, i específicament contra la discriminació basada en el gènere, en espais públics establerts en zones aïllades.

El projecte pretén assolir els seus objectius implementant diverses accions interconnectades entre el 2019 i el 2022: dues reunions de projectes transnacionals, una investigació de camp, dos cursos de formació internacionals, una fase d’harmonització d’eines, una fase de proves d’eines, cinc reunions diferents amb multiplicadors i un seguiment fase. Els resultats d’aquestes diferents fases seran conduir a la creació de dos resultats intel·lectuals.

Més informació: https://nexescat.org/en/en_agora