CULTURA DE PAU
La Cultura de Pau és una àrea clau per afirmar els valors associatius. El seu missatge i la seva missió transformativa té una visió glo-cal. A través de la cooperació internacional (entesa com una col·laboració entre Nord i Sud), la sensibilització a Catalunya, el recolzament del treball en xarxa i altres projectes (no fàcilment catalogables), la Cultura de Pau fomenta l’aprenentatge, l’intercanvi, la consciencia, la multiplicació i la transformació.
Els temes enfocats són principalment: la resistència no violenta dels pobles, la formació pel drets humans, la democràcia, la inclusió social, l’economia social i solidaria, la capacitació a la participació i transformació social i comunitària. Els grups que ens mereixen especial atenció són els joves actius a les seves comunitats, educadors/professors, periodistes i activistes media, cooperants, dinamitzadors culturals, escoles i esplais. Les àrees geogràfiques de interès especial són, a part Catalunya i Espanya, els països Meda, África, l’Amèrica Llatina i Àsia.
Economia Social i Solidària
Participació activa
Interculturalitat i gènere
Treball en xarxa a nivell local i internacional
Dins l’area de Cultura de Pau, es fomenta també el treball en xarxa amb altres entitats a nivell local i internacional: l’objectiu és enriquir-nos mútuament amb el coneixement i les experiències, sumar recursos i idees, dur a terme una acció eficaç, visible i consensuada. Formem part de xarxes com Anna Lindh Foundation, United Network of Young Peacebuilders, CJB (Consell de Joves de Barcelona), XES (Xarxa de Economia Solidaria), Coalició per Palestina, entre d’altres; al passat vàrem formar part de Crossroad, que va ajuntar xarxes locals d’entitats juvenils per apropar-les a Europa i de Globa-l-inks, amb entitats de tot el món per a la transformació social.