NEXES INTERCULTURALS DE JOVES

ISSE Community Works

ISSE GAME forma part del projecte de cooperació Initiatives for a Social and Solidarity Economy (ISSE) – Community Works, l’objectiu és identificar enfocaments comuns, estratègies i eines per promoure el coneixement, el reconeixement, el desenvolupament i la promoció de l’Economia Social i solidària.

El joc, pensat per promoure el coneixement de l’ESS a gran escala, es pensa com un joc de simulació econòmica en el qual els jugadors han d’anar prenent decisions per aconseguir un objectiu final (ja sigui gestionant un capital, creant una empresa o fins i tot administrant la seva economia domèstica), però a mesura que prenen aquestes decisions el joc va mostrant les conseqüències que generen en l’entorn social i les possibles alternatives.

Ves al joc

KISS: the Key Is Social Sustainability

El projecte vol contribuir a la promoció d’iniciatives sostenibles de l’Economia Social i Solidària (ESS) entre treballadors del sector i les joves que volen entrar a formar part del sector. Un dels majors reptes als quals s’enfronten les associacions, cooperatives i altres iniciatives de l’ESS, així com els joves emprenedors socials, és la gran dependència de les seves iniciatives als subsidis públics. Aquesta falta de condicions sostenibles (econòmica però també ambiental, laboral i política) els fans més vulnerables al seu propi desenvolupament.

Ves al WEB

Visualitza les entrevistes d’algunes de les participants del projecte

Martha: cooperativa tecnològica- Jamgo (Espanya)

Nicole: cooperativa VIOME (Grècia)

Mireille: universitat Jean Monnet (França)

Formació per a multiplicadors- Projecte TERO

Nexes està duent a terme formacions per a agents multiplicadors dins el marc del projecte TERO- “Territoires Engagés pour la Résilience des Oasis ” per a la mobilització de joves per la resiliència al canvi climàtic, en els tres països (Tunísia, Marroc i Mauritània) amb el soci “France Volontaires”. 

Aquest pretén enfortir la capacitat de resiliència de les comunitats locals davant els riscos del canvi climàtic, mitjançant la participació de joves voluntaris locals, que finalment seran recolzats per voluntaris de l’ajut de la UE en futurs projectes. El projecte afegeix una dimensió voluntària a un projecte tècnic existent per a la conservació d’oasis, PACO, que recopila 4 dels 6 socis.Per construir la capacitat de recuperació, els socis de 3 països del Nord d’Àfrica reforçaran les seves capacitats per involucrar voluntaris (locals i internacionals) en els seus projectes, activitats i governança. A través d’activitats de networking, crearan sinèrgies amb organitzacions locals de joventut i voluntariat, amb l’objectiu de reclutar i involucrar joves líders locals.

Els socis transferiran coneixements tècnics a aquests voluntaris locals, a través d’entrenaments i tallers sobre reducció de riscos de desastres quant a necessitats que han identificat localment (desertificació, salinització del sòl, incendis, sistemes d’alerta primerenca). Aquests voluntaris es convertiran en els millors relleus per arribar a les comunitats locals de l’oasi i sensibilitzaran sobre les accions preventives i la participació ciutadana per combatre els impactes del canvi climàtic.

Les 3 organitzacions europees aprenen sobre els impactes del canvi climàtic i, finalment, augmentaran la consciència en els països europeus, especialment entre els joves ciutadans europeus en voluntariat per a la resistència climàtica. Donaran suport als socis de tercers països en preparació per a la certificació com a “organitzacions d’allotjament”.

1a formació- Tunisia
(13/09 fins 18/09/2018)
2a formació- Mauritània
(15/10 fins 19/10/2018)
3a formació – Marroc
(23/11 fins 26/11/2018)