Comencem a explicar noves històries…

banner_migrantour-41

Imagina’t un grup de 15 persones … cadascuna d’un país diferent; Argentina, Colòmbia, Xile, el Marroc, passant per Polònia, Romania i Síria … Ara imagina’t que aquestes persones s’uneixen sota un mateix objectiu: donar a conèixer les seves històries de vida d’una manera diferent a la que escoltem en els mitjans de comunicació, les xarxes socials, en els llibres …

Potser estàs pensant … Déu-n’hi-do quin repte! O t’estàs preguntant com totes aquestes persones poden comunicar-se i entendre sent tan diferents? Pot ser que pensis fins que és un somni impossible!

En Migrantour, ho experimentem, ho vivim i busquem fer-ho realitat! Et volem compartir l’inici d’aquest camí i de les nostres primeres trobades … i de totes les que vindran!

Al juliol ens vam ajuntar el grup recentment creat per conèixer-nos, compartint de les nostres històries, dibuixant els temes que vindran els pròxims mesos.

Vam fer una primera trobada la tercera setmana de Juliol per aprendre a conèixer-nos a través de jocs, de competicions de torres de spaghettis i amb la creació de mini-obra de teatre per a resoldre situacions úniques (com ser capturats per extraterrestres en un altre planeta desconegut). Ha estat un moment també per reflexionar a nivell personal sobre les motivacions i expectatives de cada un fa a la seva implicació en Migrantour.

Durant la segona trobada, l’última setmana de juliol, hem entrat en temes directament relacionats amb Migrantour i les històries que volem explicar: drets humans, migració, interseccionalitat, racisme, hem pogut debatre segons la història i perspectiva de cadascú i enriquir-nos mútuament.

Després de les vacances, tornem amb dues noves trobades al setembre per reactivar la motivació molt alta que hem deixat al juliol.

Des d’allà, començarem amb la formació dels nostres futurs acompanyants interculturals, la creació de les rutes i una trobada a Utrecht per a l’equip europeu Migrantour!

#nexesinterculturals #migrantourbarcelona #migrantour