Amal-Tikva: viu un dia a Jerusalem!

Descripció del joc educatiu

Amal-Tikva neix d’un projecte de cooperació de Nexes i és fruit del treball d’un grup de professors/es i educadors/es.

Aquest joc de simulació permet que les jugadores adoptin el rol d’un personatge concret en el context de Jerusalem, descobreixin els conflictes i la situació geopolítica existent al territori i les situacions d’injustícia, indefensió i tensió que es donen. Aquest apropament a la situació de Palestina mitjançant el joc permet que sorgeixin diversos elements que, un cop finalitzada la partida, faciliten la reflexió crítica sobre la situació a Palestina, les difícils condicions de vida existents, les causes i conseqüències del conflicte actual i les possibles vies de resolució pacífica.

Edat recomanada

A partir de 14 anys

Número de participants

De 6 a 30 jugadors/es (dividides en equips)

Destinataris

> Instituts i escoles
> Esplais i Agrupaments Escoltes
> Associacions
> Cooperatives i empreses
> Ajuntaments
> Centres cívics
> Casals i ateneus

Una persona experta en la temàtica i amb experiència facilitant el joc es desplaçarà al vostre centre. En tots els casos requerim la presència d’un/a tallerista degudament formada per assegurar la veracitat dels continguts i la qualitat de l’experiència educativa.

amal-tikva-nexes-interculturals

Temps de joc

3 opcions:
> Taller : Joc + Reflexió (1h30)
> Formació : Joc + Reflexió + Conceptualització (2h30)
> Formació extensa: Joc + Reflexió + Formació temàtica (4h)


Objectius/Aprenentatge:

> Donar a conèixer de forma crítica i rigorosa la situació de conflicte permanent existent entre Palestina i Israel i les conseqüències que pateix la població del territori.
> Promoure accions de suport encaminades a resoldre de forma pacífica el conflicte entre Palestina i Israel i alleujar les difícils condicions de vida de la població.
> Promoure una cultura de la pau


ORGANITZAR UNA INTERVENCIÓ EDUCATIVA